VIDEO: Kako su Ukrajinci srušili Lenjina

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2014, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Kako su Ukrajinci srušili Lenjina

Demonstranti u gradu Hmeljnicki, koji podržavaju proteste u Ukrajini, srušili su veliku statuu Lenjina, i zatim pobedonosno skakali po njoj.

Srušen spomenik Lenjinu u gradu Hmeljnicki

 

Na videu, koji je okačen na Jutubu, vidi se kako demonstranti obaraju visoku statuu u gradu Hmeljnicki. Ukrajinski demonstranti su već jednom oborili statuu sovjetskog lidera Vladimira Iljiča Lenjina, ali u Kijevu.

 

Statua ima simboličan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << značaj i predstavlja zajedničku istoriju Ukrajine sa Rusijom.

 

Reporter Rojtersa vidio je demonstrante kako čekićima razbijaju statutu nakon što su je oborili uz pomoć metalnih šipki i uže

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.