Izvor: Blic, 29.Mar.2023, 18:38

VELIKI EVROPSKI BLOK I U NJEMU SRBIJA? Gde je mesto naše zemlje na novoj geopolitičkoj mapi starog kontinenta koju crta Amerika: Kako mi vidimo sebe, a kako nas vide velike sile

Rat u Ukrajini izazvao je velike geopolitičke promene zbog čega su istočnoevropske zemlje koje se graniče sa Rusijom na čelu sa Poljskom postale najveći strateški partner SAD. U novoj konstalaciji snaga predsednik Aleksandar Vučić smatra da bi Srbija trebalo da se pozicionira kao centralnoevropska zemlja zbog čega se zalaže za što veću saradnju sa Mađarskom. Ipak, analitičari smatraju da nas Zapad i dalje vidi, pre svega, na Zapadnom Balkanu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.