VELIKA POBEDA RUSIJE: Ova zemlja rekla je NE Amerikancima! NEĆE SLATI NAORUŽANJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2024, 10:20

VELIKA POBEDA RUSIJE: Ova zemlja rekla je "NE" Amerikancima! NEĆE SLATI NAORUŽANJE!

Oružje je trebalo da se na kraju isporuči za Ukrajinu, ali su vlasti odustale od slanja.

Vlasti Ekvadora odustale su od isporuke ruskog naoružanja Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je ambasador Rusije u toj latoniameričkoj zemlji Vladirim Sprinčan.

- Sastao sam se sa predsednikom Ekvadora Danielom Noboom, detaljno smo razgovarali o svim tekućim stvarima, a on mi je potvrdio da će Ekvador >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostati neutralan. Predsednik mi je rekao da Ekvador, kao stalna članica UN, ne može da dopustimo da bude uvučen u konflikt sa bilo koje strane, te da je stav Ekvadora da se ne šalje oružje i municija u vruće zone - istakao je ruski ambasador.

On je takođe preneo reči Noboe da će Ekvador uvek podržati sve diplomatske napore kako bi se konflikt rešio mirnim putem.

Sprinčan je dodao i da će formalno obaveštenje o tome stići početkom sledeće sedmice.


Ranije je Ambasada Rusije u Ekvadoru obavestila vlasti te južnoameričke zemlje da bi slanje ruske tehnike u Sjedinjene Američke Države bio neprijateljski korak izjavio je ambasador Rusije u ovoj zemlji Vladimir Sprinčan.

- Vlasti Ekvadora upoznate su sa stavom Rusije da isporuka ove tehnike Amerikancima nije potrebna, pogotovo što su je nazvali starim gvožđem. Ona je potrebna onima koji znaju da rukuju tehnikom ruske proizvodnje (misli se na Ukrajinu) i upozorili smo vlasti da bi to bio neprijateljski korak“, rekao je diplomata, komentarišući izjavu predsednika Ekvadora Danijela Noboa o spremnosti da se do kraja januara izvrši razmena stare ruske i ukrajinske tehnike za novu iz SAD, u vrednosti od 200 miliona dolara.

Ambasador je tada naglasio da diplomate prate razvoj situacije, ali je podsetio da je vojno-tehnička saradnja „prilično zatvorena oblast“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.