VATRA PROGUTALA NEBO NAD SANKT-PETERBURGOM! Izbio ogroman požar u blizini ruskog grada, vlasti se HITNO oglasile: Oboren je ukrajinski dron (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 22:16

VATRA PROGUTALA NEBO NAD SANKT-PETERBURGOM! Izbio ogroman požar u blizini ruskog grada, vlasti se HITNO oglasile: "Oboren je ukrajinski dron" (VIDEO)

Navodni pokušaj napada dronom

Danas popodne izbio je ogroman požar u industrijskoj zoni u blizini ruskog grada Sankt Peterburga. Društvenim mrežama proširili su se snimci koji pokazuju vatru i ogroman oblak dima.

Kako je prenela Ukrajinska pravda, aerodrom Pulkovo je zatvoren, a vatra je zahvatila i hangar. Požar se proširio na površinu od oko 1.000 kvadratnih metara. Lokalne vlasti tvrde da je u toj oblasti oboren ukrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dron. Kako su saopštile lokalne vlasti, zapalio se hangar duž Volkonskog autoputa u Lenjingradskoj oblasti.

In the southwest of St. Petersburg, an industrial building near the airport is on fire pic.twitter.com/0kIeNzgxnE

— Devana 🇺🇦 (@DevanaUkraine) March 10, 2024

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da su dve osobe povređene u požaru. Ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj saopštila je da je na aerodromu Pulkovo od 17 časova uveden niz ograničenja zbog bezbednosti civilnih letelica. Požar je kasnije lokalizovan, a ograničenja za Pulkovo su ukinuta.

Nezavisni portal Baza javio je da su na aerodromu uvedena ograničenja zbog pokušaja napada dronom na proizvodni pogon u Sankt Peterburgu.

Izvor: Srbija Danas/Index.hr
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.