Uzbuna u Ukrajini

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 20:58

Uzbuna u Ukrajini

Rusija je gađala regione Kijev, Hmeljnicki i Kirovograd u drugom današnjem raketnom udaru na Ukrajinu, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Sirene za vazdušne napade čule su se širom zemlje, ali još uvek nije poznato da li je bilo štete, preneo je Rojters.

Vlasti u zapadnoj oblasti Hmeljnicki su potvrdile da je bilo eksplozija. "Verovatno je bilo i balističkih projektila, jer neprijatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koristi različite vrste oružja", rekao je portparol vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat. Dodao je da su neke rakete doletele prema gradu Starokostijantinov, gde se nalazi aerodrom ukrajinske vojske. Kako je naveo, projektili su imali veoma zamršene rute, pa čak i okretanje za 180 stepeni u jednom trenutku. Ukrajinska protivvazdušna odbrana osujetila je jedan raniji napad danas popodne, kada je oborila dve krstareće rakete Kalibr iznad centralnog grada Vinice, koji je izgleda ispalila je podmornica u Crnom moru, saopštile su vazduhoplovne snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kijev: Ruske rakete gađale tri ukrajinska regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2023, 06:13

Rusija je gađala regione Kijev, Hmeljnicki i Kirovograd u drugom današnjem raketnom udaru na Ukrajinu, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.