Užas u Ukrajini; Političar bacio tri bombe tokom sednice  VIDEO

Izvor: B92, 15.Dec.2023, 14:21

Užas u Ukrajini; Političar bacio tri bombe tokom sednice VIDEO

Najmanje 26 osoba povređeno kada je ukrajinski političar bacio ručne granate tokom sednice u zgradi mesne zajednice u Kerecku u Transkarpatiji.

Ukrajinski političar koji je bacio bombe identifikovan je kao Sergej Bartin, a prema pisanju ukrajinskih medija, navodno se pre te kobne sednice posvađao sa seoskim načelnikom.

Kamere su snimile trenutak u kome muškarac, koji u početku nije bio imenovan, ali za kog je navedeno da je zamenik u mesnoj zajednici, iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << džepa izvlači više ručnih bombi, i potom ih baca na patos.

Učesnici sednice u prvom trenutku nisu delovali uplašeno, kao da nisu shvatili šta se događa, ili su možda pomislili da njihov saradnik baca prazne bombe. Međutim, u sledećem trenutku sve leti u vazduh.

"Kao rezultat incidenta, 26 ljudi je povređeno, od kojih je šestoro u teškom stanju. Na reanimaciji je čovek koji je aktivirao granate", navodi policija.

Detonacija granata u zgradi mesne zajednice kvalifikovana je kao teroristički napad, za čiju istragu je zadužena Služba bezbednosti Ukrajine (SBU), objavilo je Odeljenje za komunikacije policije Zakarpatske oblasti na Fejsbuku.

Načelnik Zakarpatske oblasne vojne uprave Viktor Nikita rekao je da je sazvan hitan sastanak regionalnih bezbednosnih službi zbog detonacije granata.

"Pokrenut je krivični postupak, utvrđuju se okolnosti zločina. Sazvan je hitan sastanak Regionalnog saveta za odbranu radi donošenja hitnih operativnih odluka", navodi se u objavi.

Nikita je dodao da je odeljenju za zdravstvenu zaštitu Zakarpatske oblasti naloženo da organizuje podršku za lečenje žrtava eksplozije, da obezbedi svu neophodnu medicinsku opremu i da organizuje rad sa porodicama ranjenih.

Prema nezvaničnim informacijama, napad je izvršen na sednici na kojoj su poslanici raspravljali o budžetu za 2024. Navodno je napadač izabran u Veće iz stranke "Sluga naroda".

Ističemo da je snimak koji je objavljen na društvenoj mreži Iks (X) uznemirujući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Aktivirao granate u zgradi mesne zajednice, povređeno 26 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2023

U eksploziji ručnih granata koje je danas detonirao jedan lokalni političar u zgradi mesne zajednice u ukrajinskom selu Kereckovskom, povređeno je 26 osoba, uključujući napadača, saopštila je policija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.