Uslov Zelenskog: Povlačimo oružje

Izvor: B92, 31.Okt.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslov Zelenskog: Povlačimo oružje

Kijev -- Ukrajinske trupe počeće povlačenje oružja i na drugoj lokaciji na istoku Ukrajine naredne sedmice, ako se održi prekid vatre, izjavio ukrajinski predsednik.

Volodimir Zelenski je govorio u glavnom gradu Ukrajine Kijevu na kraju susreta sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, koji je potvrdio NATO-ovu podršku borbi Ukrajine protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proruskih snaga koji podržavaju Rusiju na istoku, preneo je AP.

Stoltenberg je juče stigao u ukrajinsku crnomorsku luku Odesu, gde je obišao četiri NATO plovila koja su se zaustavila tokom njihove crnomorske patrole.

Poseta Stoltenberga dolazi samo nekoliko dana nakon što su ukrajinske i proruske snage počele da povlače naoružanje sa linije fronta na istoku.

Povlačenje oružja na dve lokacije duž linije fronta vidi se kao poslednja prepreka pre dugo očekivanih mirovnih pregovora čelnika Ukrajine, Rusije, Francuske i Nemačke koji imaju za cilj okončanje sukoba, navela je agencija.

Ono je konačno počelo u utorak, nakon što je Zelenski posetio područje kod sela Zlote i konfrontirao se sa naoružanim veteranima koji su došli tamo da pokušaju da spreče povlačenje oružja.

Zelenski je danas rekao novinarima da će, ukoliko se nastavi prekid vatre na drugoj lokaciji gde se planira povlačenje oružja, Ukrajina povući svoje naoružanje u ponedeljak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.