Usled ofanzive Narodne vojske veliki broj zarobljenih i poginulih vojnika kijevskih snaga

Izvor: Vostok.rs, 27.Avg.2014, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usled ofanzive Narodne vojske veliki broj zarobljenih i poginulih vojnika kijevskih snaga

27.08.2014. -

Najmanje 129 vojnika i boraca Nacionalne garde Ukrajine predali su se snagama Samoodbrane u naselju Starbaševo u Donjeckoj oblasti. Na području Kutejnjikova zarobljeno je 94 pripadnika kijevskih vojnih snaga. Ovo je saopšteno iz štaba Narodne vojske DNR.

Grupa kijevskih vojnika ranije je blokirana na području Amvrosijevke i pokušala je danas da se probije iz okruženja u pravcu jugozapada, međutim bila je potisnuta na ranije pozicije, pri čemu je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << imala 50 poginulih i ranjenih, saopštila je Samoodbrana.

Ranije su snage DNR opkolile četiri brigade kijevskih snaga. Tako je postalo jasno da Samoodbrana planira napad na Mariupolj – ako u tome budu uspeli u opsadi će se naći veliki broj kijevskih snaga, koji su napadali Donjeck. Po mišljenju analitičara glavni zadatak snaga Samodobrane je proboj na Azovsko more.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut 

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Raketirana Palata kulture, 3 mrtva

Izvor: B92, 27.Avg.2014

Tri osobe poginule su danas u Donjecku kada je artiljerijska granata, koju su navodno ispalili ukrajinski vojnici, pogodila Palatu kulture...Prema navodima očevidaca, poginuli su bili u automobilu koji je izgoreo posle eksplozije, koja je oštetila i okolne zgrade, prenela je agencija Itar tas...Ekipe...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.