Uskoro pripajanje Rusiji? Zaporožje kaže da

Izvor: B92, 25.Sep.2022, 16:38

Uskoro pripajanje Rusiji? Zaporožje kaže "da"

Stigli su prvi rezultati refenduma u Zaporožju.

Prvog dana referenduma u regionu Zaporožja, 93 odsto onih koji su učestvovali na glasanju, opredelilo se za pripajanje te oblasti Ruskoj Federaciji, saopštio je Krimski republički institut za politička i sociološka istraživanja, javlja danas TASS.

Prvog dana referenduma, 23. septembra, glasalo je 500 stanovnika, njih 93 odsto se opredelilo za pripajanje regiona Zaporožja Rusiji, a sedam odsto je bilo za ostajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << regiona u sastavu Ukrajine, naveo je institut.

U samoproglašenima Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR, LNR) i u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, koje su pod ruskom kontrolom, referendumi o pripajanju Rusiji počeli su 23. i traju do 27. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Referendumi o prisajedinjenju Rusiji u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici proglašeni važećim, izlaznost 77 odsto

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2022

Izlaznost birača po rezultatima trodnevnog glasanja u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici iznosi 76,09 odsto, odnosno 77,12 odsto, a referendumi su priznati kao validni, saopštio je lokalni CIK. Prema međunarodnim standardima, referendum se smatra validnim ako je na njemu glasalo 50 odsto...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.