Upozorenje Ukrajini

Izvor: NaDlanu.com, 30.Apr.2012, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje Ukrajini

PRAG, 30. aprila 2012. (Beta) - Ministri poljnih poslova Češke i Slovačke, Karel Švarcenberg i Miroslav Lajčak, upozorili su u ponedeljak u Pragu da će eventualno pogoršanje zdravlja bivše premijerke Julije Timošenko u zatvoru pogoršati poziciju Ukrajine u Evropi.

PRAG, 30. aprila 2012. (Beta) - Ministri poljnih poslova Češke i Slovačke, Karel Švarcenberg i Miroslav Lajčak, upozorili su u ponedeljak u Pragu da će eventualno pogoršanje zdravlja bivše premijerke Julije Timošenko u zatvoru pogoršati poziciju Ukrajine u Evropi.Lajcak koji u ponedeljak boravi u poseti Pragu naglasio je da Ukrajina, rečeno fudbalskim rečnikom, poseduje veliko umeće da sebi daje autogolove."Uz sve naše napore da pomognemo Ukrajini da se približi evropskom političkom, ekonomskom i kulturnom prostoru, ta zemlja proizvodi ceo niz prepreka koje taj proces zaustavljaju ili koče. Osuda na kaznu zatvora za bivšu premijerku je samo problem koji bode oči ali nije jedini", kazao je Lajčak na konferenciji za novinare sa Švarcenbergom."Nema sumnje da će ako se pogorša zdravlje Timošenkove ili dogodi još nešto nepredvidivo, to ugroziti poziciju Ukrajine u Evropi", rekao je Švarcenberg i apelovao ponovo na vlasti u Kijevu da osudjenoj Timošenkovoj obezbede najbolju moguću lekarsku nega.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo Ukrajine demantovalo prebijanje Julije Timošenko

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2012

30.04.2012. -..Generalni tužilac Ukrajine prema preliminarnim rezultatima revizije negira prebijanje bivše premijerke Julije Timošenko. Kako je saopštio u televizijskom intervjuu, šef Kancelarije tužioca za nadzor zakona u izvršenju sudskih odluka Vadim Goran, forenzički lekari zaključili da...

Nastavak na Vostok.rs...

Politička izolacija Ukrajine nije isključena - Gvido Vestervele

Izvor: Vostok.rs, 01.Maj.2012, 00:36

30.04.2012. -..Nemački ministar inostranih poslova Gvido Vestervele upozorio je Ukrajinu o mogućnostima političke izolacije zbog afere oko bivše premijerke Julije Timošenko..."Slučaj se odnosi više od fudbalskog prvenstva - rekao je ministar u poseti Mjanmaru . To je, pre svega, činjenica da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.