Univerzijada: Amela Terzić u polufinalu

Izvor: B92, 23.Avg.2017, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzijada: Amela Terzić u polufinalu

Amela Terzić plasirala se u polufinale discipline 800 metara na Univerzijadi u Tajpeju, pošto je u trećoj kvalifikacionoj grupi zauzela treće mesto.

Ova 24-godišnja Novopazarka pretrčala je stazu za dva minuta, četiri sekunde i 51 stotinku, kao i drugoplasirana Madjarica Bjanka Keri, dok je pobednica Olga Ljakova iz Ukrajine bila četiri stotinke brža.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama zabeležila je Kubanka Rouz Meri Almansa, koja je vremenom od 2:03,78 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << minuta trijumfovala u prvoj kvalifikacionoj grupi, dok je Terzić imala ukupno peto ostvarenje.

Prva polufinalna trka na 800 metara, u kojoj će startovati Terzić, zakazana je za sutra od 14.05 po srednjoevropskom vremenu.

Predviđeno je da Amela Terzić u Tajpeju nastupi i u disciplini 1.500 metara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.