Uništićemo ih

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 08:45

"Uništićemo ih"

Ako Zapad isporuči Ukrajini lovce F-16, ruska avijacija će ih uništiti za jednu noć, izjavio je u intervjuu za "Skaj njuz" vojni analitičar Šon Bel.

Prema njegovom mišljenju, Kijevu su potrebne savremene vojno-vazduhoplovne snage, a ne "eskadrile polovnih aviona" koji ne mogu da se suprotstave savremenim i neprimetnim ruskim lovcma.

"Vazdušno-kosmičke snage Rusije bi mogle da unište mali broj zastarelih lovaca F-16, samim tim razorivši vojno-vazduhoplovni potencijal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine za jednu noć i oduševivši rusku vojsku", naveo je analitičar.

Ministarstvo odbrane Ukrajine je ranije saopštilo da je Kijevu potrebno 48 lovaca F-16, radi izlaska na granice iz 1991. godine.

U Vašingtonu je saopšteno da će obuka ukrajinskih pilota za korišćenje lovaca F-16 početi u narednim nedeljama ili mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.