Uništeni su

Izvor: B92, 28.Mar.2023, 07:13

Uništeni su

Ukrajinske vlasti saopštile su da je protivvazdušna odbrana oborila ruske bespilotne letelice u blizini Kijeva.

Olupine su izazvale požar na nestambenom objektu, i nije bilo žrtava u ovom napadu.

Šef vojne uprave grada Kijeva Sergej Popko izvestio je da je Rusija lansirala 12 dronova ka Kijevu, ali da su ukrajinske snage protivvazdušne odbrane identifikovale i uništile "sve neprijateljske ciljeve" u vazdušnom prostoru oko prestonice, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da je Rusija tokom noći lansirala ukupno 15 dronova iranske proizvodnje Šahed na Ukrajinu, a da su ukrajinske snage uništile njih 14, navodi britanska agencija.

Olupina drona pala je u zapadnom kijevskom okrugu Svjatošino, izazvavši požar na površini od 200 kvadratnih metara u nestambenoj zgradi, precizira se u saopštenju.

"Prema preliminarnim podacima, u ovom trenutku nema žrtava", objavio je Popko na Telegramu, uz napomenu da se informacije preciziraju.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je na Telegramu da je zapaljena prodavnica u Svjatošinu, ali da nema žrtava i da je požar stavljen pod kontrolu.

Upozorenja za vazdušne napade proglašena su jutros u više regiona Ukrajine.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina: Ruski napad dronovima na Kijev, oborili smo sve ruske bespilotne letelice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2023

Ukrajinske vlasti saopštile su da je protivvazdušna odbrana oborila ruske bespilotne letelice u blizini Kijeva, čije su olupine izazvale požar na nestambenom objektu, a da nije bilo žrtava u ovom napadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.