Uništen leopard – nagrada milion rubalja

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 18:26

Uništen leopard – nagrada milion rubalja

Ruski vojnik koji je uništio tenk nemačke proizvodnje leopard u bici u Ukrajini dobio je nagradu od milion rubalja (11.842 dolara) od privatne fondacije.

To je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane.

Na snimku koji je objavilo ministarstvo vidi se vojnik Andrej Kravcov kako sedi na bolničkom krevetu i prima nagradu od Aleksandra Karelina, trostrukog olimpijskog šampiona u rvanju grčko-rimskim stilom.

Ministarstvo nije saopštilo kada i gde je Kravcov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uništio tenk, niti od čega se leči u bolnici. Na snimku se čini da mu desna ruka nedostaje.

Rusija kaže da su njene snage uništile izvestan broj borbenih vozila nemačke proizvodnje leopard i bredli koje su isporučile SAD otkako je Ukrajina pokrenula kontraofanzivu ranije ovog meseca. Rojters nije mogao nezavisno da proveri brojeve.

Ministarstvo odbrane saopštilo je prošle nedelje da je isplatilo pojedinačne bonuse za više od 10.000 ruskih vojnika od početka rata u Ukrajini, koji Moskva naziva "specijalnom vojnom operacijom“, za uništavanje ili hvatanje ukrajinske ili zapadne opreme. Rečeno je da je cena bila 100.000 rubalja za tenk i 300.000 rubalja za avion.

Predajući sertifikat za privatni bonus, Karelin je rekao Kravcovu: "Ovo su divne dodatne isplate za one koji nanose značajnu štetu neprijatelju, povrh onoga što država čini".

Bonus je isplaćen iz fonda koji je osnovala privatna grupa biznismena, što je primer kako neke ruske kompanije traže načine da javno pokažu svoju lojalnost vojnoj kampanji Kremlja u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.