Izvor: Vostok.rs, 03.Apr.2023, 23:20

Umešanost u smrt ratnog reportera biće još jedan dokaz terora Kijeva

 
Umešanost Kijeva u teroristički napad u kafiću u Sankt Peterburgu, gde je u eksploziji poginuo ratni dopisnik Vladlen Tatarski, biće još jedan dokaz terorističkih delovanja Ukrajine, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u komentaru koji je podeljen u ponedeljak.
 
„Ruske istražne agencije istražuju ovaj zločin. Uvereni smo da će oni koji stoje iza njega biti kažnjeni. Umešanost kijevskog režima u ovu krvavu akciju biće još jedna potvrda njegove upotrebe terorističkih metoda“, rekla je diplomata.
 
Zaharova je takođe pozvala druge države i međunarodne organizacije, koje se „zalažu za bezbednost novinara i blogera“, da daju fundamentalnu ocenu „ovog nesumnjivog terorističkog napada“.
 
Zaharova je naglasila da će „svi odgovorni biti kažnjeni“.

Bombaški napad na kafić dogodio se 2. aprila tokom sastanka koji je držao vojni dopisnik Maksim Fomin, poznat pod pseudonimom Vladlen Tatarski. Umro je odmah. Više od 30 ljudi je povređeno. Prinos eksplozije se procenjuje na 200 grama TNT-a. Krivični predmet je ustupljen centrali Istražnog komiteta.

Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da su teroristički čin protiv Tatarskog isplanirale ukrajinske specijalne službe uz pomoć agenata koji sarađuju sa antikorupcijskom fondacijom Alekseja Navaljnog (koja je u Rusiji priznata kao ekstremistička organizacija). Trepova je pristalica fondacije.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.