Ukrajnske snage učvrstile položaje dok se ruske pripremaju za oštrije napade zbog Dana pobede

Izvor: Beta, 07.Maj.2022, 18:48

Ukrajnske snage učvrstile položaje dok se ruske pripremaju za oštrije napade zbog Dana pobede

Ukrajinske snage učvrstile su danas svoje pozicije oko Harkova, drugog najvećeg grada u državi, dok su ruske snage izvele još oštrije napade na čeličanu Azovstalj u pokušaju da osvoje Marijupolj pre proslave Dana pobede Sovjetskog Saveza u Drugom svetskom ratu nad nacističkom Nemačkom.Kako se približava praznik 9. maj, gradovi širom Ukrajine se pripremaju za očekivani porast ruskih napada, a zvaničnici su pozvali stanovnike da obrate pažnju na upozorenja o vazdušnim napadima.Prvi zamenik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Jevhen Jenjin rekao je da su ovi simbolični datumi "za ruskog agresora kao crvena marama za bika" i dodao da u vreme dok se "ceo civilizovan svet seća žrtava strašnih ratova, Rusija želi parade i sprema se da igra preko kostiju u Mariupolju".Najintenzivnije borbe poslednjih dana odvijale su se u istočnoj Ukrajini, zapadni vojni analitičari kažu da je ukrajinska kontraofanziva napredovala oko severoistočnog grada Harkova, a Rusi ostvarili manje uspehe u Lugansku, oblasti u kojoj se separatisti uz podršku Moskve bore od 2014. godine.U tom kontekstu, ukrajinske snage zauzele su se da spreče potpuno preuzimanje Marijupolja koje bi Rusima obezbedilo strateški važnu luku u Azovskom moru koja je i kopneni most do poluostrva Krim.Na novim satelitskim fotografijama vidi se ogromno razaranje u čeličane. Zgrade ...
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajnske snage učvrstile položaje dok se ruske pripremaju za oštrije napade zbog Dana pobede

Izvor: Danas, 07.Maj.2022

krajinske snage učvrstile su danas svoje pozicije oko Harkova, drugog najvećeg grada u državi, dok su ruske snage izvele još oštrije napade na čeličanu Azovstal u pokušaju da osvoje Mariupolj pre proslave Dana pobede Sovjetskog Saveza u Drugom svetskom ratu nad nacističkom Nemačkom.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.