Ukrajinski zvaničnik: Rusija izazvala paniku pozivom na evakuaciju stanovništva u Zaporožju

Izvor: Beta, 07.Maj.2023, 11:56

Ukrajinski zvaničnik: Rusija izazvala paniku pozivom na evakuaciju stanovništva u Zaporožju

Rusija je izazvala paniku pozivom na evakuaciju stanovništva nedaleko od nuklearne elektrane Zaporožje, izjavio je danas ukrajinski zvaničnik.Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Rusija je poručila ljudima da napuste 18 naselja u regionu Zaporožja, uključujući Enerhodar u blizini fabrike, uoči očekivane ofanzive Kijeva.Ukrajinski gradonačelnik Melitopolja Ivan Fedorov rekao je da se čekalo oko pet sati da hiljade automobila u kolonama napuste grad.Civili su se sklonili u gradove Berdjansk i Primorsk.Fedorov, gradonačelnik u egzilu, naveo je da u prodavnicama u evakuisanim oblastima nestalo robe i lekova.Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) upozorila je da može doći do "teške nuklearne nesreće".Ruske snage zauzimaju veći deo regiona Zaporožja, ali ne i glavni grad te oblasti koji se nalazi severoistočno od Enerhodara.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

POGINULA DVA CIVILA Ukrajinske snage granatirale region u Zaporožju

Izvor: Blic, 08.Maj.2023, 00:14

Dva civila poginula su u ukrajinskom granatiranju u regionu Zaporožja, rekao je danas regionalni zvaničnik za vanredne situacije. Naveo je da su ukrajinske snage sinoć napale naselje Bogatoje u okrugu Pologi i da su, prema preliminarnim izveštajima, ubijena dva civila i srušena kuća. Jedna 72-godišnja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.