Ukrajinski režim se ponaša kao teroristi, a teroristi moraju biti uklonjeni — Medvedev

Izvor: Vostok.rs, 02.Jun.2023, 01:09

Ukrajinski režim se ponaša kao teroristi, a teroristi moraju biti uklonjeni — Medvedev

 
Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, opisao je akcije ukrajinskog režima kao terorizam, ističući da je jedini način da se suprotstavi teroristima njihovo uništenje.
„Ovo je akt terorizma i ne postoji drugi način da se to kvalifikuje. Ako je akt terorizma, postoji samo jedan način da se odgovori na njega. Nijedna zemlja ne može sebi priuštiti da pregovara sa teroristima, teroristi moraju biti uništeni“, izjavio je Medvedev komentarišući postupke ukrajinskog režima. On je na svom Telegram nalogu postavio video na kojem se vidi njegov razgovor sa vojnicima na vojnom poligonu Prudboj u Volgogradskoj oblasti. „Svima je jasno da je to bio apsolutno teroristički napad, to nije bila vojna bitka, nije vojna akcija. To se čak ne uklapa ni u kakva pravila ratovanja“, izjavio je Medvedev. Pitao se kakvu svrhu takav napad može imati. „Da nanese štetu civilnom stanovništvu i samo to, jer ta sredstva za uništavanje, ti dronovi koji su korišćeni, ne mogu da oštete ni vojne objekte ni zgrade javne uprave“, izjavio je on. „Cilj je bio jednostavan – naneti štetu, nekako naneti štetu civilnom stanovništvu“, ponovio je Medvedev. „A činjenica da se naš neprijatelj već ponaša kao terorista na vrlo specifičan način karakteriše i ukrajinski režim i one koji stoje iza njega – pre svega Amerikance i Evropljane, koji su, u stvari, krenuli put rata sa nama“, naglasio je Medvedev. Prema njegovom mišljenju, „teroristički akti moraju da podrazumevaju najoštriju moguću odmazdu”.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.