Ukrajinski predsednik otpustio ambasadore u Nemačkoj i još nekoliko zemalja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2022, 18:47

Ukrajinski predsednik otpustio ambasadore u Nemačkoj i još nekoliko zemalja

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski otpustio je u subotu ambasadora te zemlje u Nemačkoj, kao i nekoliko drugih visokih stranih izaslanika, navodi se na predsedničkom sajtu. U dekretu u kom se ne navodi razlog za taj potez, predsednik je najavio otpuštanje ukrajinskih ambasadora u Nemačkoj, Indiji, Češkoj, Norveškoj i Mađarskoj. Nije odmah bilo jasno da li će izaslanici dobiti nova radna mesta. Zelenski je pozvao diplomate da prikupe međunarodnu podršku i vojnu pomoć Ukrajini dok...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski povukao ukrajinskog ambasadora iz Nemačke i još nekoliko zemalja

Izvor: Danas, 09.Jul.2022

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danas povukao ambasadora u Nemačkoj, kao i još nekoliko najviših stranih izaslanika, navodi se na sajtu njegovog kabineta, preneo je Gardijan.

Nastavak na Danas...

VELIKA ČISTKA ZELENSKOG: U jednom danu uručio osam otkaza, smenjeni ambasadori u Nemačkoj, Mađarskoj, Češkoj...

Izvor: Kurir, 09.Jul.2022

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski otpustio je nekoliko visokih diplomata u inostranstvu, među kojima je i notorni ambasador u Nemačkoj.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.