Ukrajinski političar: Zelenski nema nameru da rešava konflikt u Donbasu

Izvor: B92, 26.Maj.2019, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski političar: Zelenski nema nameru da rešava konflikt u Donbasu

Predsednik političkog saveta partije Opoziciona platforma Za život Viktor Medvedčuk smatra da tim Vladimira Zelenskog neće rešavati konflikt u Donbasu

"Reči koje dolaze iz tima Zelenskog, ali i od samog Zelenskog, govore o tome da ne postoji namera da se uradi ono što želi narod, a to je mir u Donbasu. Podsećam, da oko 80 odsto naših građana upravo to želi", rekao je.

Medvedčuk je takođe naglasio i da većina birača koji su glasali za Zelenskog na jugoistoku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine želi mir i dobre odnose sa Rusijom.

Istakao je i da je razlog zbog čega je Zelenski odneo tako veliku pobedu je što je tokom predizborne kampanje ubedio ljude da će da ih posluša.

Ranije je Medvedčuk rekao da namerava da reši pitanje ukrajinskih zarobljenika u Donbasu nevezano za stav novoizabranog predsednika Vladimira Zelenskog.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.