Ukrajinski parlament podržao Zelenskog: Izglasan novi ministar odbrane

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 13:03

Ukrajinski parlament podržao Zelenskog: Izglasan novi ministar odbrane

Ukrajinski parlament izglasao je danas Rustema Umerova za novog ministra odbrane, izjavio je u Telegramu poslanik Jaroslav Železnjak.

On je dodao da je ogromna većina podržala njegovo imenovanje.

Umerov (41), bivši advokat i krimski Tatar, član je opozicione partije Holos, a od septembra 2022. je na čelu ukrajinskog Fonda državne imovine.

Imao je značajnu ulogu u raznim humanitarnim aktivnostima; >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući razmenu ratnih zarobljenika, političkih zatočenika, dece i civila, kao i evakuaciju civila sa okupiranih teritorija. On je takođe igrao osetljivu ulogu u ratnim pregovorima koji se tiču, na primer, Crnomorskog sporazuma o žitu.

On je zamenik šefa stalne delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, koja predstavlja krimske Tatare, i savetnik je bivšeg predsednika Medžlisa krimskih Tatara Mustafe Džemileva. Umerov će od decembra 2020. preuzeti ulogu kopredsedavajućeg diplomatske inicijative Krimske platforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Parlament potvrdio: Umerov ministar odbrane Ukrajine

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2023

KIJEV - Ukrajinski parlament glasanjem je danas potvrdio imenovanje Rustema Umerova za novog ministra odbrane, saopštio je poslanik Jaroslav Železnjak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.