Ukrajinski košarkaš pobegao od rata – izboden na smrt u Nemačkoj

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 15:26

Ukrajinski košarkaš pobegao od rata – izboden na smrt u Nemačkoj

Ukrajinski košarkaš Volodimir Jermakov (17) je u nedelju uveče izboden u Oberhauzenu i to od strane 15-godišnjaka nakon čega je preminuo.

Ovaj 17-godišnjak je bio sa starijim saigračem na putu ka železničkoj stanici nakon čega su ih provocirali pomenuti 15-godišnjak i njegovi drugovi i to bez ikakvog razloga.

Planirali su da se vozom vrate kući u Diseldorf, nakon čega su napadnuti, a Jermakov je preminuo posle operativnog zahvata u bolnici.

Njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saigrač Artjom Kozačenko je zadobio teške povrede, počinioci su pobegli, ali policija je pomoću video-snimaka uspela da identifikuje napadača za koga se zna da je višestruki povratnik u činjenje krivičnih dela.

Dvojica mladića koji su osumnjičeni su uhapšeni u nedelju kod kuće, a prema informacijama Bilda, glavni osumnjičeni je nemačko-turski đak iz Gelzenkirhena. Njegov pomagač je nemački Grk iz Hernea koji je takođe poznat policiji.

I Košarkaški savez Ukrajine i njegov klub Art Džajants Diseldorf javno su izrazili saučešće porodici preminulog košarkaša.

Pomenuti Jermakov je igrao za juniore nemačkog kluba, a takođe je bio i u ukrajinskog U18 reprezentaciji te je povremeno trenirao s profesionalcima u Diseldorfu.

On je u julu 2023. pobegao od rata u Ukrajini i nastanio se u Diseldorfu, a nemački tim ga opisuje kao vrlo popularnog kod trenera, saigrača i prijatelja.



"Ostaće upamćen kao mladić čiju je svakodnevicu karakterisala čista životna radost i sportska ambicija"
, piše na zvaničnoj stranici kluba iz Dusseldorfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MLADI UKRAJINSKI KOŠARKAŠ IZBODEN NA SMRT: Pobegao od rata, a ubijen je od strane mladića od samo 15 godina (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 12.Feb.2024

Ispostavilo se da je ubica višestruki prestupnik. Ukrajinski košarkaš Volodimir Jermakov (17) preminuo je od posledica ranjavanja nožem od strane grupe mladića dok je išao na železničku stanicu u nemačkom gradu Oberhauzenu. Naime, njega je na ulici napla grupa mladića dok je sa saigračem Artjomom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.