Ukrajinski guverner pozvao na evakuaciju 350.000 stanovnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jul.2022, 22:01

Ukrajinski guverner pozvao na evakuaciju 350.000 stanovnika

Ruske trupe intezivirale su ofanzivu u Donjecku na istoku Ukrajine, što je navelo guvernera da u utorak, 5. jula, zatraži više od četvrt miliona stanovnika da se evakuišu. Poziv dolazi dan nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin proglasio pobedu u zauzimanju pokrajine Lugansk na istoku Ukrajine. Guverner Pavlo Kirilenko rekao je da je evakuacija 350.000 osoba iz Donjecka neophodna da bi se spasli životi i omogućilo ukrajinskoj vojsci da bolje brani gradove od ruskog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinski guverner poziva na evakuaciju 350.000 stanovnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jul.2022

Ruske trupe intezivirale su ofanzivu u Donjecku, što je navelo guvernera da zatraži više od četvrt miliona stanovnika da se evakuišu, dan nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin proglasio pobedu u zauzimanju pokrajine na istoku Ukrajine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ukrajinski guverner Donjecka pozvao na evakuaciju 350.000 stanovnika

Izvor: Danas, 06.Jul.2022, 09:22

Ruske trupe intezivirale su ofanzivu u Donjecku na istoku Ukrajine, što je navelo guvernera da u utorak, 5. jula, zatraži više od četvrt miliona stanovnika da se evakuišu.

Nastavak na Danas...

Sedmoro civila poginulo u Ukrajini dok Rusija nastavlja ofanzivu na istoku zemlje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Jul.2022

U ruskom granatiranju u Ukrajini je u poslednja 24 sata poginulo najmanje sedam osoba, a ranjeno je još 25, saopštili su 6. jula ukrajinski zvaničnici. AP prenosi da su iz kabineta Predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog saopštili da su ruske snage gađale gradove i sela na jugoistoku Ukrajine,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.