Izvor: RuskaRec.ru, 14.Apr.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski general „pronašao“ trenutak za napad na Rusiju

„U ovom trenutku nije svrsishodno prelaziti u direktni sukob širokih razmera sa Rusijom. Mi treba da pronađemo vreme kao što su oni 2014. godine, kada maksimalno oslabe", izjavio je Igor Romanjenko.
On je rekao da u tom trenutku treba aktivirati celokupno akumulirano u godinama sukoba u Donbasu iskustvo, kao i sve međunarodne mogućnosti i preduzeti korake protiv Rusije „sve do ratnih dejstava“.
Vojska uvek treba da bude na raspologanju. I spremna da se aktivira kada >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << vojno političke prilike budu zahtevale, rekao je Romanjenko, prenosi Vzglяd, pozivajući se na portal Obozrevatelь.
U Ukrajini se inače vrlo često istovremeno pojavljuju alarmantne izjave o mogućem napadu Rusije i bravurozne tvrdnje o nadmoći ukrajinske vojske nad ruskom.  Tako je u aprilu prošle godine sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio da Rusija u takvom ratu ne bi izdražala ni četiri dana. O spremnosti na rat protiv Rusije govorio je i rukovodilac Donjecke vojno-civilne administracije Pavel Žebrivski, podseća Vzglяd.
 
 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.