Ukrajinski ambasador pozvan na konsultacije u Kijev

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinski ambasador pozvan na konsultacije u Kijev

Ambasador Ukrajine u Beogradu Oleksandar Aleksandrovič potvrdio je za N1 da je pozvan u Kijev na konsultacije.
Navodi se da je ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavlo Klimkin na Tviteru objavio da je Aleksandrovič pozvan na konsultacije "o poštovanju međunarodnog prava i izbegavanju upotrebe građana Srbije kao plaćenika".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />N1 podseća da je ukrajinski ambasador insistirao na toj temi u poslednjim javnim nastupima.
Navodi se da je posle intervjua Aleksandroviča BIRN-u, u kom je rekao da Rusija koristi Srbiju i da obučava srpske plaćenike da ubijaju Ukrajince, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev pozvao vladu u Kijevu da ambasadoru "ukažu na nedopustivost takvog ponašanja, kako Beograd ne bi bio prinuđen da preduzme korake uobičajene u takvim slučajevima".
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina pozvala svog ambasadora u Srbiji na HITNE konsultacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2017

Ukrajinski ambasador u Beogradu Oleksander Aleksandrovič potvrdio je da je pozvan u Kijev na konsultacije..Ukrajinski ambasador u Beogradu Oleksander Aleksandrovič potvrdio je da je pozvan u Kijev na konsultacije. Kako je na Tviteru objavio šef ukrajinske diplomatije Pavlo Klimkin, Alksandrovič...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Mere protiv svih bahatih ambasadora

Izvor: Večernje novosti, 04.Nov.2017, 11:03

Posle istupa ukrajinskog diplomate, Srbija planira da ubuduće oštro reaguje na kršenja Bečke konvencije. Kijev pozvao Aleksandroviča na hitne konsultacije posle reakcije naše zemlje UKRAJINSKI ambasador u Beogradu Oleksander Aleksandrovič pozvan je na konsultacije u Kijev,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.