Ukrajinski agent digao u vazduh ruske pruge? VIDEO

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 10:24

Ukrajinski agent digao u vazduh ruske pruge? VIDEO

Ruski istražni komitet saopštio je da je priveo jednog osumnjičenog agenta ukrajinskih obaveštajnih službi zbog postavljanja eksploziva na železničke pruge.

On je takođe priveden zbog napada sa četiri drona sa eksplozivom na vojni aerodrom Dijagiljevo.

Inače, reč je o agentu ukrajinskih obaveštajnih službi sa dvojnim rusko-italijanskim državljanstvom, koji živi u gradu Rjazanju u Rusiji.

Ruski istražni komitet i ruska Federalna služba bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (FSB) saopštili su je da je on optužen za terorizam.

U saopštenju objavljenom na Telegramu, istražni komitet je naveo da je uhapšeni rođen 1988. godine, a da su ga ukrajinske obaveštajne službe regrutovale u februaru 2023. godine.

Snage bezbednosti privele su osumnjičenog za teroristički napad u regionu Rjazanja kada je 19 vagona teretnih vozova iskočilo iz šina usled eksplozije.

Uhapšeni je tokom ispitivanja priznao da ga je regrutovala ukrajinska vojna obaveštajna služba, navodi se u saopštenju, prenele su RIA Novosti.

Prema istrazi, zbog detonacije improvizovane eksplozivne naprave na pruzi u Rjazanjskoj oblasti 11. novembra, 19 vagona teretnog voza je iskočilo iz šina, a 15 je oštećeno.

Tokom ispitivanja, uhapšeni je priznao da ga je u februaru regrutovao službenik Glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine, nakon čega je prošao obuku za sabotažu u Letoniji uz direktno učešće letonskih specijalnih službi i da se u martu 2023. vratio se u Rjazanj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.