Ukrajinske trupe shvataju da nemaju šanse protiv ruskih snaga - Putin

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2023, 01:33

Ukrajinske trupe shvataju da nemaju šanse protiv ruskih snaga - Putin

Ukrajinske trupe shvataju da nemaju šanse protiv herojskih i hrabrih boraca Oružanih snaga Rusije, istakao je u sredu predsednik Vladimir Putin.
"Zahvaljujući hrabrosti i herojstvu naših boraca, zahvaljujući spremnosti komandanata da odbiju bilo kakve agresivne akcije protiv Rusije, verujem da neprijatelj nema šanse. Oni to razumeju i zato su sada zastali", izjavio je Putin na sastanku sa diplomcima vojnih fakulteta, odgovarajući na pitanje reportera Pavla Zarubina. „Ukrajinske snage su počele [kontraofanzivu] 4. juna, angažujući strateške rezerve. Zanimljivo je da trenutno primećujemo izvesno zatišje u ovom trenutku“, izjavio je predsednik i dodao da je „to zbog toga što je neprijatelj pretrpeo ozbiljne gubitke u ljudstvu i u vozilima. " Prema rečima predsednika, „postoje pojedinačni elementi sukoba trenutno: granatiranje i nasilno izviđanje“. Ali, ponavljam, trenutno nema aktivne ofanzive“, dodao je Putin. U međuvremenu je dodao: „Od danas vidimo da neprijateljski ofanzivni potencijal još nije iscrpljen; neprijatelj ima rezerve i razmišlja gde i kako da ih upotrebi. Govoreći o uništenim zapadnim vozilima, Putin je istakao da ti brojevi i dalje rastu. „Koliko – to bi zahtevalo da se pogledaju brojke. Ukupno je sinoć bilo 245 tenkova i 678 oklopnih vozila raznih tipova. Naravno, to uključuje leoparde, francuska vozila na točkovima, oklopna vozila američke proizvodnje – sve“, izjavio je predsednik. „Prilično dobro gore.“
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.