Ukrajinske snage povratile teritoriju na jugu Hersona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2022, 23:45

Ukrajinske snage povratile teritoriju na jugu Hersona

Ukrajinske snage su od 1. oktobra povratile više od 500 kilometara kvadratnih teritorije i desetine naselja na jugu regiona Hersona, izjavio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

On je u videu na zvaničnom portalu rekao da su ukrajinske snage zabeležile i nove uspehe na istoku zemlje, preneo je Rojters.

Zelenski je danas, u redovnom video obraćanju, izjavio da su ukrajinske snage oslobodile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još tri naselja na jugu Hersonske oblasti.

Zelenski je rekao da su oslobođeni Novovoskresenski, Novohrihorivka i Petropavlivka, naselja koja se nalaze severoistočno od grada Hersona, prenosi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi uspeh? "Ukrajinci povratili veliku teritoriju"

Izvor: B92, 06.Okt.2022

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je večeras da su njegove snage ponovo zauzele više od 500 kvadratnih kilometara teritorije u Hersonu...On je pojasnio da se ove teritorijalne dobiti odnose na period od 1. oktobra i da se odnose samo na južnu Hersonsku oblast. Ranije danas, Ukrajina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.