Izvor: RTS, 14.Feb.2022, 16:58

Ukrajinske kompanije sele avione u inostranstvo, dva navodno u Beograd

Najveća avio-kompanija u Ukrajini - UIA (Ukraine International Airlines) počela je da povlači avione u inostranstvo na zahtev zakupodavaca, prenosi avianews.com na svom sajtu.
Kako navodi portal koji objavljuje novosti o ukrajinskom vazduhoplovstvu, šest aviona tog avio-prevoznika poletelo je sa aerodroma Borispolj u Kijevu ka aerodromima u Beogradu i gradu Kasteljon u Španiji.

Kompanija je saopštila da na zahtev zakupodavca, šalje pet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aviona "boing 737-800" u Španiju, a još dve letelice u Beograd na "plansko održavanje motora".
Ambasador Srbije u Kijevu je rekao da ne može ni da potvrdi ni da demantuje tu informaciju jer se stvari menjaju iz časa u čas. 
Ovakva situacija je nastala zbog toga što su osiguravajuće kompanije 12. februara objavile da će prestati da pokrivaju rizike tokom letenja iznad Ukrajine.
Kako navodi portal, problem pogađa 23 aviona u floti tri ukrajinske avio-kompanije - UIA, SkiUp i Bees Airline.
Niskotarifna avio-kompanija SkiUp je 13. februara, tokom leta iz Portugala za Kijev, morala da prizemlji avion u Kišnjevu, jer je vlasnik letelice zabranio avio-kompaniji da uđe vazdušni prostor Ukrajine.
Ukrajinska vlada izdvojila je juče 16,6 miliona grivni (oko 592 miliona dolara) kako bi garantovala nastavak letenja kroz ukrajinski vazdušni prostor, saopštio je premijer te zemlje Denis Šmigal nakon što su pojedine zapadne avio-kompanije najavile da će prestati da lete u Ukrajinu zbog tenzija sa Rusijom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrajinske avio-kompanije sele avione u inostranstvo

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2022

KIJEV - Najveća avio-kompanija u Ukrajini - MAU (International Airlines of Ukraina) počela je da povlači avione u inostranstvo na zahtjev zakupodavaca, prenosi avianews.com na svom sajtu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.