Ukrajinska vojska zauzela tri grada

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska zauzela tri grada

Ukrajinske snage su zauzele tri grada u regionu Donjecka na istoku Ukrajine, saopštio je portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je zauzela gradove Rubežnoje, Soledar i Dzeržinsk u kojem je na zgradi lokalne uprave postavljena ukrajinska zastava.
Trenutno, kako je dodao, ukrajinska vojska traga za pripadnicima lokalne milicije u oslobođenim gradovima, preneo je Itar tas.
On je takođe rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je ukrajinska vojska privela veliki broj pripadnika lokalne samoodbrane i zaplenila oružje i municiju.
Vojska Ukrajine je takođe preuzela kontrolu nad strateški važnim naseljima Georgijevka kod Lukanska i Peski u regionu Donjecka, dodao je on.
Danas je nekoliko ljudi poginulo i ranjeno, a zgrada u kojoj je smeštena regionalna vlada u Lugansku uništena je u vazdušnom napadu ukrajinskih snaga na taj grad.
U napadu su upotrebljene kasetne bombe, objavila je pres služba samoproglašene Luganske Narodne Republike.
Borci odbrane samoproglašene Luganske Narodne Republike u međuvremenu su saopštili da su pogodili jedan ukrajinski vojni avion i uništili tri tenka.
Nekoliko sati pre toga ukrajinski predsednik Petro Porošenko naredio je da se obustavi vojna operacija u prečniku od 40 kilometara od mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine.
Ranije danas kod železničke stanice u Donjecku vodili su se žestoki sukobi, a očevici kažu da su videli oblake dime i čuli jake eksplozije iz okoline stanice u centru grada.
Izvor: tanjug.rs
The post Ukrajinska vojska zauzela tri grada appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska vojska zauzela tri grada u regionu Donjecka

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2014

KIJEV - Ukrajinske snage su zauzele tri grada u regionu Donjecka na istoku Ukrajine, saopštio je portparol ukrajinskog Savjeta za nacionalnu bezbednost i odbranu

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.