Ukrajinska vojska nastavlja da povlači trupe na području Debaljceva (VIDEO)

Izvor: 011vodič.com, 18.Feb.2015, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska nastavlja da povlači trupe na području Debaljceva (VIDEO)

Ukrajinske snage bezbednosti zatvorene u „debaljcevskom kotlu“, ne mogu da podnesu hladnoću i glad i predaju se armiji DNR.
Ovo je saopštio iz Ministarstva odbrane zamenik ministra odbrane DNR Edvard Basurin.Prema njegovim rečima, opkoljeno je još oko pet hiljada Ukrajinaca.
„Čitave vojne jedinice, iscrpljeni borbama, napuštaju svoje položaje u Debaljcevu, kao i naselja Černuhino i Kruglik. Ima ih na stotine, stanje naroda je žalosno. Naši lekari im pomažu zbog smrzavanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << dostavljamo ih u naše vojne bolnice.Oni se sami predaju, a neki od njih nisu videli hranu već nekoliko dana „, – rekao je on.
Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska nastavlja da povlači trupe na području Debaljceva.
Predstavnici DNR prijavili su da se dobrovoljno predalo 300 ukrajinskih vojnika. Pre toga, Ministarstvo odbrane Republike prijavilo je oko 120 predatih ratnih zarobljenika.
Ukrajinski vojska ima velike gubitke i gubi Debaljcevo.
Bezbednosni zvaničnici su priznali da vojska DNR drži 90% Debaljceva i 14 naselja oko grada, svi putevi grada su minirani, a komanda ukrajinske vojske ne kontroliše situaciju u gradu.
Pratite Naše Objave Na FB-u


The post Ukrajinska vojska nastavlja da povlači trupe na području Debaljceva (VIDEO) appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.