Ukrajinska vojska nadomak Donjecka

Izvor: Studio B, 26.Jul.2014, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska nadomak Donjecka

Snage ukrajinske vojske došle su do predgrađa Donjecka, jednog od glavnih uporišta proruskih separatista, rekao je portparol ukrajinskih bezbednosnih snaga.

Andrij Lisenko je naveo da su ukrajinske snage ispred mesta Horlikva, severno od milionskog grada Donjecka.

"Pošto osvoje Horlikvu, snagama u antiterorističkoj operaciji otvara se direktan put do glavnog grada regiona Donbas - grada Donjecka", rekao je Lisenko novinarima.

Donjeck je veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << uporište separatistista koji se već pet meseci bore protiv snaga ukrajinske vlade.

Novinar agencije AP video je da su pobunjenici blokirali autoput severno od Donjecka, odakle se čuje i artiljerijska paljba.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lisenko: Ulazimo u Gorlovku, nakon toga pada i Donjeck!

Izvor: Press, 26.Jul.2014

Ukrajinske snage se nalaze na ulazu u Gorlovku, severno od Donjecka, a nakon osvajanja tog mesta "biće im otvoren direktan put za osvajanje glavnog grada regiona Donbasa", rekao je portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost Andrej Lisenko. . . Donjeck, koji ima oko milion stanovnika je...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.