Ukrajinska vojska će proučiti raspoloženje stanovnika juga Rusije

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2018, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska će proučiti raspoloženje stanovnika juga Rusije

Centar za informaciono-psihološke operacije br. 72 Oružanih snaga Ukrajine raspisao je tender za sprovođenje sociološkog istraživanja stanovništva juga Rusije.

Prema opisu zadatka, ukrajinska vojska je zainteresovana za to koliko su stanovnici Južnog federalnog okruga zadovoljni sadašnjim vlastima, da li su spremni da učestvuju u protestnim akcijama i kakva je njihova finansijska situacija.

Pored toga, studija treba da identifikuje najefikasnije kanale informisanja za rad sa različitim grupama građana, u zavisnosti od njihovih socio-demografskih indikatora, kao i njihovih medijskih preferencija.

Kako se navodi istraživanje je planirano u Omskoj oblasti, Kalmikiji, Krasnodarskom kraju, Rostovskoj oblasti i na Krimu. Vrednost projekta je 1,6 miliona grivni (oko 65 hiljada dolara).

Ranije su predstavnici LNR saopštili da su zaposleni u ovom centru stvorili lažnu grupu Narodne milicije LNR, šireći dezinformacije iz ukrajinskih novinskih agencija.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.