Ukrajinska služba bezbednosti označila moguće uzroke pada aviona

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska služba bezbednosti označila moguće uzroke pada aviona

Kijev -- Ukrajinska državna služba bezbednosti označila je kao prioritetne uzroke pada svog aviona u Iranu raketni napad i terorizam.

To je u petak saopštio šef te službe Ivan Bakanov.

Bakanov je naveo da mogućnost da je u pitanju raketa privlači najviše pažnje javnosti, ali da takođe izaziva niz pitanja, prenosi Rojters.

On je upozorio i na to da se ne donose ishitreni zaključci.

Sekretar ukrajinskog saveta za nacionalnu bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oleksi Danilov kazao je nešto ranije da je sedam mogućih uzroka koji se istražuju povodom avionske nesreće u Iranu.

Danilov nije naveo moguće uzroke tokom svog obraćanja švedskoj televiziji TV4. Rekao je da ukrajinski strucnjaci rade na mestu u blizini Teherana, gde se srušio ukrajinski avion sa 176 ljudi, od kojih niko nije preživeo, prenosi AP.

Danilov je rekao da su do sada zadovoljni saradnjom sa iranskom stranom i da očekuju da će tako biti i nastavljeno. On je rekao da Ukrajina ima 45 istražitelja u Iranu i da strucnjaci imaju pristup krhotinama aviona.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.