Ukrajinska policija nabavila 635 hibridnih SUV vozila

Izvor: B92, 29.Maj.2017, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska policija nabavila 635 hibridnih SUV vozila

Policijske snage širom sveta u svoje vozne parkove sve češće uvode vozila na električni ili hibrdni pogon. Ovakav trend prati i policija Ukrajine koja je kupila preko 600 patrolnih automobila Mitsubishi Outlander sa plug-In hibridnim pogonom (PHEV).

Na taj način realizovan je ugovor koji su ukrajinske vlasti potpisale 2016. sa japanskim proizvođačem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila, sa ciljem da obnove i modernizuju vozni park organa reda u toj zemlji, u kome još uvek ima dosta starih modela proizvođača UAZ.

Prednost automobila sa plug-In hibridnim pogonom je u tome što će policajci deo patroliranja, na kraćim relacijama, moći da obavljaju vozeći se isključivo na električni pogon (dok se baterije ne isprazne, a zatim se uključuje benzinac), što će doprineti smanjenju zagađenja vazduha u gradovima.

Mitsubishi Outlander PHEV pojavio se na tržištu 2013. i već četiri godine uzastopno je najprodavaniji plug-in hibrid u Evropi – zaključno sa krajem 2016. kupcima na Starom kontinentu isporučeno je 80.768 ovih automobila.

Ovaj SUV koristi hibridni pogonski sistem koji se sastoji od četvorocilindričnog 2.0 benzinca sa 121 ks (89 kW) i 190 Nm. Benzinskoj jedinici pomažu dva elektromotora, po jedna na svakoj osovini. Ukupna kombinovana snaga hibridnog sistema iznosi 203 ks (149 kW) i omogućava automobilu da od 0 do 100 km/h ubrza za 11 s.

Mitsubishi Outlander PHEV ima masu od 1.860 kg, a ako se vozi isključivo na struju može da pređe i do 54 km.

Japanski proizvođač već je najavio novu generaciju ovog modela tako što je 2016. predstavio koncept GT-PHEV, koji će poslužiti kao osnova za buduću produkcijsku verziju.

Ovaj automobil ima duplo veću autonomiju u vožnji na električnu energiju – može da pređe i do 120 km ako se za pogon koristi samo struja.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitsubishi isporučio 635 hibridnih vozila ukrajinskoj policiji

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2017

Ukrajinska policija bogatija je za čitavu flotu hibridnih Outlandera jer joj je japanski proizvođač automobila Mitsubishi isporučio 635 hibridnih vozila..Mitsubishi Outlander plug-in hibrid je najprodavaniji plug-in hibrid u Evropi od 2013. godine. Ukupno je prodato malo više od 80.000 vozila do...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.