Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2023, 06:10

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Ukrajina: Rusi usredsređeni na osvajanje Bahmuta, situacija teška

Rat u Ukrajini – 407. dan. Ukrajina je danas objavila da je Rusija usredsredila sve napore na osvajanje Bahmuta, grada u Donjeckoj oblasti, na istoku zemlje, ali je navela da se grad i dalje brani uprkos brojčanoj nadmoći Rusije.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov u Turskoj na razgovorima o izvozu žitarica

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2023

ANKARA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov razgovarao je u petak u Turskoj o produženju sporazuma koji Ukrajini omogućuje izvoz žitarica sigurnim koridorom u Crnom moru, izvijestila je agencija "France-Presse".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rusija razmatra prekid sporazuma o izvozu ukrajinskih žitarica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Apr.2023

Rusija je zapretila da će prekinuti sporazum o izvozu žitarica sa Ukrajinom zbog zapadnih prepreka za izvoz ruske hrane i đubriva, prenose agencije Reuters i AP. Tokom posete Turskoj 7. aprila, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da će se Zapad odreći sporazuma iz jula 2022....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.