Ukrajinska kriza iz dana u dan:Rusija pozvala UN da istraže granatiranje zatvora u Jelenovki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2022, 00:06

Ukrajinska kriza iz dana u dan:Rusija pozvala UN da istraže granatiranje zatvora u Jelenovki

Rusija je zvanično pozvala eksperte UN i Crvenog krsta da sprovedu istragu o napadu na istražni zatvor u Jelenovki, gde su biti ukrajinski ratni zarobljenici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Ruska Federacija je, u interesu sprovođenja objektivne istrage o napadu na istražni zatvor u Jelenovki, koji je doveo do pogibije velikog broja ukrajinskih ratnih zarobljenika, zvanično pozvala eksperte UN i Međunarodne Komiteta Crvenog krsta", navodi se u saopštenju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Ministarstvo odbrane Rusije juče je saopštilo da je u raketiranju zatvora u Jelenovki, koje su prekjuče izvele ukrajinske snage, poginulo 40 ratnih zarobljenika.

Rusko ministarstvo navodi da su ukrajinske trupe izvele udare iz višecevnih raketnih sistema HIMARS na pritvorski centar u Jelenovki, gde se nalaze zarobljeni pripadnici ukrajinskih snaga, među njima i pripadnici bataljona Azov, prenosi RIA Novosti.

07.30 - Zelenski najavio evakuaciju stanovništva Donjecke oblasti

Ukrajinska vlada odlučila je da sprovede obaveznu evakuaciju stanovništva iz istočne Donjecke oblasti, mesta žestokih borbi sa ruskim snagama, izjavio je predsednik Volodimir Zelenski

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.