Ukrajinska kriza iz dana u dan: Nova razmena zarobljenika; Kijev: Počela evakuacija iz Hersona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2022, 09:52

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Nova razmena zarobljenika; Kijev: Počela evakuacija iz Hersona

Rat u Ukrajini - 276. dan. Žestoke borbe na jugu i istoku Ukrajine. Počela evakuacija stanovnika iz Hersona, saopštio je Kijev. 

Četiri ukrajinske nuklearne elektrane u Ukrajini ponovo su priključene na državnu elektroenergetsku mrežu, potvrdila je Međunarodna agencija za atomsku energiju. U Hersonu ponovo uspostavljeno snabdevanje električnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << energijom. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da šest miliona domaćinstava u toj zemlji i dalje nema struju. Predsednik Rusije Vladimir Putin poručuje da je rusko oružje - oružje pobede.

20.56 - Herson: Najmanje 32 mrtvih od povlačenja ruskih snaga

Najmanje 32 osobe su poginule u južnom ukrajinskom regionu Hersona u ruskom granatiranju otkako su se proruske snage povukle pre dve nedelje, izjavio je danas direktor ukrajinske policije Ihor Klimenko.

20.09 - Novak: Nadam se da će naredna godina doneti mir Ukrajini

Mađarska predsednica Katalin Novak, koja je danas posetila Kijev, izrazila je nadu da će mir u Ukrajini biti postignut naredne godine.

19.21 - Ukrajina: Cena ruske nafte da bude između 30 i 40 dolara

Cena ruske nafte koja stiže morskim putem trebalo bi da bude ograničena na 30 do 40 dolara po barelu, što je/niže od nivoa koji je predložila Grupa sedam (G7), izjavio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

11.59 - Predstavnik Međunarodne agencije za atomsku energiju objasnio gde je okidač za prljavu bombu

Ukoliko artiljerijski projektil pogodi kontejner sa iskorišćenim gorivom na teritoriji Zaporoške nuklearke, to može da dovede do efekta "prljave bombe", izjavio je zamenik direktora Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), rukovodilac odeljenja za nuklearnu energiju Mihail Čudakov.

08.25 - Počela evakuacija iz Hersona

Iz Hersona je krenuo voz za Hmeljnicki sa prvih 100 stanovnika Hersona koji su se odazvali pozivu vlade na evakuaciju zbog problema nastalih usled oštećenja infrastrukture.

08.00 - Zelenski kritikovao Klička zbog skloništa

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski kritikovao je gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička zbog loših rezultata u funkcionisanju skloništa uspostavljenih kako bi se pomoglo građanima koji su ostali bez struje i grejanja nakon ruskih napada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.