Ukrajinska kriza iz dana u dan: Nastavlja se borba za Donjeck, u više gradova naložena evakuacija civila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022, 06:11

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Nastavlja se borba za Donjeck, u više gradova naložena evakuacija civila

Rat u Ukrajini - 135. dan. Nakon zauzimanja Lisičanska i potpune kontrole nad regionom Luganska, ruske snage nastavljaju borbu za zauzimanje susednog Donjecka. Kijev saopštava da ukrajinski vojnici odbijaju ruske napade na severu regije. U više gradova je naložena evakuacija civila.

U Ukrajini je nastavljena ofanziva ruske vojske na oblast Donjecka, u više gradova je naložena evakuacija civila.

Najžešće su borbe za Slavjansk. Eksplozije su odjeknule i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Harkovu.

Ukrajinske vlasti istražuju više od 21.000 ratnih zločina i zločina protiv čovečanosti koje je, navodno, počinila Rusija. Moskva odbacuje sve takve optužbe, ali potvrđuje da je bombardovala Zmijsko ostrvo nakon podizanja ukrajinske zastave.

Na međunarodnoj konferenciji u Luganu, prikupljeno je milijardu i 900 miliona dolara pomoći za obnovu Ukrajine.

Finski parlament je po hitnom postupku usvojio zakon o podizanju prepreka na granici sa Rusijom i zatvaranje 1.300 kilometara duge granice.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

[RAT U UKRAJINI] Predstoje žestoke i duge borbe za Donjecku oblast, obe strane navode veliki broj uništenih neprijateljskih vazduhoplova, primer kako ne treba uništavati S-300

Izvor: TangoSix.rs, 08.Jul.2022

Od našeg poslednjeg izveštaja o ratu u Ukrajini u kojem smo preneli da su ruske snage zauzele Severodonjeck, a povukle se sa Zmijskog ostrva, ukrajinska vojska se u međuvremenu na istočnom frontu povukla i iz grada Lisičansk, što je ukrajinska strana predstavila kao uspeh jer je izbegnuto opkoljavanje...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.