Ukrajinska kriza iz dana u dan: Kontraofanziva ukrajinske vojske u Hersonu;

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2022, 07:58

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Kontraofanziva ukrajinske vojske u Hersonu;

Sto pedeset osmi dan rata u Ukrajini. Kontraofanziva u Hersonu - ukrajinska vojska saopštava da je uništila dva ruska depoa municije. U petak je granatirana Dnjepropetrovska oblast, nastavljene su borbe i u Donjecku i Harkovu. Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za napad na zatvor u Donjeckoj oblasti.

 U Odesi, spremno za isplovljavanje čeka 18 brodova natovarenih ukrajinskim žitom.

Crveni krst >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << traži pristup granatiranom zatvoru u Ukrajini

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) zatražio je da mu se obezbedi pristup mestu napada na zatvor u mestu Jelenovki u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) u kome se nalaze ukrajinski ratni zarobljenici.

07.55 - Zelenski: Označiti Rusiju kao državu koja sponzoriše terorizam

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je pogibija desetina zatvorenika u zatvoru u mestu Jelenovki u Donjeckoj oblasti jasan povod da se Rusija pravno prepozna kao država koja sponzoriše terorizam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kontraofanziva ukrajinske vojske u Hersonu; Kijev planira evakuaciju Donjecke oblasti pred zimu

Izvor: RTS, 30.Jul.2022

Sto pedeset sedmi dan rata u Ukrajini. Kontraofanziva u Hersonu – ukrajinska vojska saopštava da je uništila dva ruska depoa municije. Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za napad na zatvor u Donjeckoj oblasti. U Odesi, spremno za isplovljavanje čeka 18 brodova natovarenih ukrajinskim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.