Ukrajinska kriza iz dana u dan: Kijev u riziku da ostane bez struje, vode i grejanja; prošle nedelje izvezeno 800.000 tona ukrajinskog žita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2022, 10:13

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Kijev u riziku da ostane bez struje, vode i grejanja; prošle nedelje izvezeno 800.000 tona ukrajinskog žita

Rat u Ukrajini – 256. dan. Najžešće borbe oko Hersona i Bahumata u Donjeckoj oblasti. Za mnoge delove Ukrajine najavljeno produženje restrikcija struje posle ruskih raketnih udara. Iran priznao da je isporučio dronove Moskvi, naglašavajući da je to urađeno pre početka rata u Ukrajini. Na Krimu uhapšeno više od 20 osoba pod optužbom da su ukrajinski agenti.

Vazdušna opasnost proglašena je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << širom Ukrajine. Žestoke borbe su oko Hersona, ukrajinska vojska napreduje ka gradu, pa ruske vlasti evakuišu civile. Borbe su i u pravcu Bahmuta, u Donbasu, gde je nastavljena ruska ofanziva. Ruske snage gađale su ciljeve u regionima Harkova i Dnjepropetrovska.

U video-obraćanju, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je odbacio navode Teherana, rekavši da je Ukrajina samo u petak oborila 11 bespilotnih letelica.

Najveća nuklearna elektrana u Evropi, Zaporožje ponovo je dobila spoljašnje snabdevanje strujom dva dana nakon što je isključena sa mreže zbog, kako se navodi, ruskog granatiranja koje je oštetilo vodove visokog napona, saopštila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

Ukrajinski distributer struje "Ukrenegro" objavio je da će osim isključenja struje koja su planirana, zbog veće potrošnje, biti i vanrednih restrikcija zbog ruskih raketnih udara.

Vanredna isključenja su najavljena su za Kijev, kao i u Kijevsku, Černigovsku, Čerkasku, Žitomirsku, Sumsku, Harkovsku i Poltavsku oblast.

Ruske specijalne službe uhapsile su na Krimu više od 20 osoba pod optužbom da su saradnici ukrajinske službe bezbednosti u Lugnaskoj oblasti koja je proglasila nezavisnost.

8.38 - Stremousov: Ukrajinske snage spremaju novu ofanzivu na Herson

Ukrajinske snage spremaju se za novu ofanzivu na Hersonsku oblast, dovlačeći trupe na liniju fronta, saopštio je danas zamenik šefa administracije ovog regiona Kiril Stremousov.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.