Ukrajinska kriza iz dana u dan: Kijev: Granatiran Nikolajev; U Ukrajini vanredne restrikcije u snabdevanju električnom energijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022, 07:46

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Kijev: Granatiran Nikolajev; U Ukrajini vanredne restrikcije u snabdevanju električnom energijom

Rat u Ukrajini – 288. dan. Ruske snage tokom noći granatirale su Nikolajev, saopštava načelnik regionalne vojne uprave Vitalij Kim. Restrikcije struje i dalje na snazi u Kijevu i Kijevskoj oblasti. 

Načelnik Sevastopolja tvrdi da je ruska crnomorska flota oborila ukrajinski dron iznad Crnog mora. Evropska komisija predložila je uvođenje devetog paketa sankcija Rusiji.

19.05 - Kuleba: Sarađujemo sa IAEA na stvaranju bezbednosne zone oko NE Zaporožje
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je danas da ukrajinska vlada sarađuje sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA) na stvaranju bezbednosne zone oko nuklearne elektrane Zaporožje.

18.57 - EU ne prihvata ruske pasoše izdate u Ukrajini i Gruziji

Savet EU je danas odlučio da ne prihvata ruske pasoše izdate u Ukrajini i Gruziji.

13.47 - Kremlj: Izbor Zelenskog za ličnost godine magazina Tajm antiruska odluka

Odluka časopisa Tajm da izabere ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog za ličnost godine 2022. uklapa se u opšta rusofobična osećanja Evrope, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov

13.11 - Crveni krst posećuje ratne zarobljenike Rusije i Ukrajine

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) dobio je prošle nedelje dozvolu da poseti ukrajinske i ruske ratne zarobljenike, a za naredni period planirane su nove posete predstavnika MKCK.

12.13 - Peskov: Neophodno osloboditi delove novih ruskih regiona koje je okupirao Kijev

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da Rusija ne planira da u svoj sastav uključi nove teritorije, ali da je neophodno da oslobodi delove "novih ruskih oblasti koje je okupirao Kijev".

12.08 - Rjabkov:Moratorijum na raspoređivanje nuklearnog oružja u Evropi i dalje važi

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je danas da Rusija neće razmeštati nuklearno oružje srednjeg dometa (IFN) u Evropi, dok god SAD ne odluče da rasporede oružje tog tipa u na teritoriju Evrope ili Azije.

11.51 - U Ukrajini vanredne restrikcije u snabdevanju električnom energijom

Ukrajina je uvela danas nove vanredne restrikcije u snabdevanju električnom energijom dok pokušava da popravi energetsku infrastrukturu oštećenu u ruskim vazdušnim udarima.

10.41 - Kremlj: Rusija treba da oslobodi delove Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja

Kremlj je saopštio danas da su ruske snage i dalje raspoređene radi zauzimanja delova istočne i južne Ukrajine koje Moskva smatra svojom teritorijom.

09.41 - Guverner Sevastopolja: Oboren ukrajinski dron iznad Crnog mora

Ruska flota oborila je jutros ukrajinski dron iznad Crnog mora, saopštio je guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.