Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2023, 08:25

Ukrajinska kriza: Okončana pobuna "Vagnera"; Kremlj: Prigožin odlazi u Belorusiju, borci neće biti krivično gonjeni

Rat u Ukrajini ušao je u 487. dan. Šef paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin, koji je pokrenuo pobunu i pokret trupa ka Moskvi, zaustavio je napredovanje i naredio povratak u baze posle razgovora sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom. Kremlj saopštava da Prigožin odlazi u Belorusiju i da borci "Vagnera" neće biti krivično gonjeni. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je pobuna u Rusiji "razotkrila potpuni haos u toj zemlji".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prigožin je nestao; Preti mu smrt? "Ovo je početak kraja"

Izvor: B92, 25.Jun.2023

Šef paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin, koji je pokrenuo pobunu i pokret trupa ka Moskvi, zaustavio je napredovanje i naredio povratak u baze...Do odluke je došao posle razgovora sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom...Kremlj je saopštio da Prigožin odlazi u Belorusiju i da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.