Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2023, 08:42

Ukrajinska kriza: Moskva: Sprečen napad na Krimski most; Kijev: Na više mesta probijena prva ruska linija odbrane

Rat u Ukrajini ušao je u 556. dan. Moskva tvrdi da su ruske snage sprečile napad na Krimski most, te da su zauzele nekoliko strateških uzvišenja u blizini Kupjanska na istoku Ukrajine. Ukrajinska vojska tvrdi da je na nekoliko mesta probila prvu odbrambenu liniju ruskih snaga. Kijev najavljuje još žešće napade dronovima na teritoriju Rusije. Interkontinentalne balističke rakete "sarmat", koje mogu da nose deset ili više nuklearnih bojevih glava, Rusija stavila na borbeno dežurstvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Uništena tri ukrajinska bespilotna čamca, pokušali napad na Krimski most

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2023

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je da su ruske snage uništile tri ukrajinska bespilotna čamca, koji su pokušali da napadnu Krimski most.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nakon neuspele letnje kontraofanzive Kijeva, kako stoje ruska i ukrajinska vojska dok se približavaju novim bitkama ove jeseni?

Izvor: Vostok.rs, 02.Sep.2023

  Tokom protekla tri letnja meseca, mediji širom sveta su pomno pratili ukrajinsku kontraofanzivu koja se toliko raspirila. Međutim, ništa spektakularno se nije dogodilo. Po dolasku na rusku liniju odbrane, kijevske oružane snage su uspele da zauzmu nekoliko sela bez strateške vrednosti po cenu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.