Ukrajinska kontraofanziva bi mogla da se završi za tri nedelje, a onda krećemo mi

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 20:22

"Ukrajinska kontraofanziva bi mogla da se završi za tri nedelje, a onda krećemo mi"

Gubici Oružanih snaga Ukrajine tokom kontraofanzive daju razloga da se veruje da bi ona mogla da se završi za tri nedelje.

Ovo je mišljenje šefa Komiteta za odbranu Državne dume Andrej Kartapolov.

"Što se tiče kontraofanzive, sve za sada ide kako smo očekivali. Oni (Oružane snage) udaraju glavom u našu odbranu, udaraju dobro, uspešno. Na primer, tokom proteklog dana Oružane snage Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su imale oko 900 poginulih i ranjenih, izgubile devet tenkova, 26 oklopnih vozila. Ako se sve nastavi ovim tempom, onda ćemo za tri nedelje uspešno završiti ovu odbranu i preći na ofanzivna dejstva“, rekao je Kartapolov televiziji Solovjov Lajv.

Kako je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, Oružane snage Ukrajine od 4. juna preduzimaju bezuspešne pokušaje ofanzive.

Kako se navodi, ukrajinske snage su već izgubile oko 7,5 hiljada ljudi ubijenih i ranjenih u južno-donjeckom, zaporoškom i donjeckom pravcu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je takođe istakao da Oružane snage Ukrajine nisu uspešne ni u jednom pravcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.