Ukrajinska kompanija povezana sa Hanterom Bajdenom korišćena za terorističke napade u Rusiji – Moskva

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2024, 23:47

Ukrajinska kompanija povezana sa Hanterom Bajdenom korišćena za terorističke napade u Rusiji – Moskva

Krivične istrage o finansiranju terorističkih aktivnosti u Rusiji i inostranstvu pokrenute su protiv nekoliko privatnih kompanija, saopštio je u utorak Istražni komitet zemlje. Na listi osumnjičenih nalazi se ukrajinski industrijski konglomerat Burisma Holdings, povezan sa korupcionaškim skandalom oko porodice Bajden koji se odugovlači godinama.
Krivična istraga proizilazi iz pritužbe grupe ruskih poslanika i javnih ličnosti nakon smrtonosnog napada na Krokus Siti Hol u blizini Moskve prošlog meseca. Prvobitna žalba identifikovala je SAD i njihove saveznike da su navodno organizovali niz napada na rusko tlo. Do sada su istražitelji „utvrdili da su sredstva koja teku preko komercijalnih organizacija, uključujući naftno-gasni konglomerat Burisma Holdings, koji posluje u Ukrajini, korišćena poslednjih godina za izvođenje terorističkih napada u Rusiji“, izjavila je portparolka odbora Svetlana Petrenko. Terorističke aktivnosti su se proširile i van granica zemlje, sa ciljem „eliminacije istaknutih političkih i javnih ličnosti, kao i nanošenja ekonomske štete“, dodala je ona. Stručnjaci komiteta su radili „u saradnji sa drugim obaveštajnim službama i finansijskim obaveštajnim službama“, izjavio je Petrenko. Ispitivanje se trenutno vrti oko „provere izvora prihoda i daljeg kretanja sredstava u iznosu od nekoliko miliona američkih dolara“ i ispitivanja potencijalne umešanosti „konkretnih pojedinaca iz redova vladinih zvaničnika, ljudi iz građanskih i komercijalnih organizacija zapadnih zemalja“, navela je portparolka. Izvor: RT (F)
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.