Ukrajinska artiljerija intenzivirala bombardovanje Donjecka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2022, 23:13

Ukrajinska artiljerija intenzivirala bombardovanje Donjecka

Ukrajinska artiljerija je intenzivirala bombardovanje Donjecka kako bi preusmerila artiljerijske jedinice DNR da dejstvuju po položajima ukrajinskih baterija i usporila napredovanje savezničkih snaga, izjavio je Eduard Basurin, zamenik načelnika Narodne milicije DNR na današnjoj konferenciji za novinare koju je organizovalo Ministarstvo odbrane Rusije.

"Ovo (pojačana bombardovanja - TASS) povezujemo sa odvraćanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pažnje našim snagama i sredstvima, pre svega artiljeriji, od sprovođenja zadataka na glavnoj linija vatrenog angažovanja. Protivnik misli da će nas granatiranjem grada naterati da naše artiljerijske snage upotrebimo za protivbaterijske borbe kako bi se smanjio pritisak na onim delovima linije fronta na kojima napredujemo", rekao je Basurin.

Ukrajinske snage su 4. avgusta granatirale centar Donjecka, gde su se održavale komemoracija i sahrana Olge Kačuru, jedne od osnivača narodne milicije DNR, što je primoralo prisutne na skupu da se evakuišu u skloništa.

Ceremonija je kasnije ipak održana, a gradonačelnik Donjecka Aleksej Kulemzin nazvao je granatiranje "planiranim terorističkim napadom na civile", u kojem je poginulo osmoro ljudi, uključujući jedno dete, a petoro je ranjeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.