Ukrajini obećano još pet milijardi dolara za borbu protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 22:30

Ukrajini obećano još pet milijardi dolara za borbu protiv Rusije

Ukrajini je na sastancima u Vašingtonu ove nedelje obećano još pet milijardi dolara za podršku borbi protiv Rusije, rekao je danas ukrajinski premijer Denis Šmihal.

On je precizirao da je Ukrajina dobila nova obećanja dodatne podrške iz Švajcarske, Danske i niza drugih zemalja, kao i da je postigla sporazum sa američkim proizvođačem aviona Boing kojim su ukrajinske kompanije oslobođene 200 miliona dolara duga.

Šmihal se u Vašingtonu sastao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Svetske banke i Evropske investicione banke (EIB), kao i sa najvišim zvaničnicima SAD, prenosi Rojters.

Sastanci, koje je opisao kao "plodonosne", održani su na marginama prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šmigalj: Ukrajini u Vašingtonu obećano još 5 milijardi dolara, sporazum sa "Boingom" ih oslobodio 200 miliona dolara duga

Izvor: Blic, 15.Apr.2023, 08:50

Ukrajini je na sastancima u Vašingtonu ove nedelje obećano još 5 milijardi dolara za podršku borbi protiv Rusije, izjavio je ukrajinski premijer Denis Šmigalj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.