Ukrajinci započeli ofanzivne akcije

Izvor: B92, 05.Jun.2023, 18:32

Ukrajinci započeli "ofanzivne akcije"

Ukrajinske snage započele su danas "ofanzivne akcije" u pojedinim oblastima u toj zemlji, saopštila je zamenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar.

Kako navodi Bi-Bi-Si, nije precizirano da li je reč o dugo najavljivanoj "prolećnoj" kontraofanzivi u punom obimu.

Ranije je rusko ministarstvo odbrane saopštilo da je osujetilo veliki ukrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napad na Donjeck, dok je komandant ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Sirski izjavio da se trupe "kreću napred" ka Bahmutu i da su uništile rusku poziciju u blizini grada.

Kako navodi britanski javni servis, iz Kijeva je saopšteno da neće upozoriti na početak kontraofanzive, dok analitičari smatraju da poslednji izveštaji o dešavanjima na frontu mogu da budu signal da je kontraofanziva možda otpočela.

Na snimku bitke u Donjecku, vide se vojna vozila pod jakom vatrom na poljima, u kojima je Rusija ubila 300 vojnika i uništila 16 tenkova, prema navodima iz Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina započela ''ofanzivne akcije''

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2023

KIJEV - Ukrajinske snage započele su danas ''ofanzivne akcije'' u pojedinim oblastima u toj zemlji, saopštila je zamjenica ministra odbrane Ukrajine Hana Maljar.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.