Ukrajinci se ne zaustavljaju

Izvor: B92, 28.Jan.2023, 21:44

Ukrajinci se ne zaustavljaju

Savetnik ukrajinskog predsednika, Mihail Podoljak rekao je, nakon što se Kijev dogovorio o isporukama tenkova, sledeće je dogovor o isporukama avijacije.

Kako je rekao, reč je o raketama daljeg dometa koje bi mogle da unište rusku infrastrukturu koja se nalazi iza linije razgraničenja, a pre svega skladišta sa artiljerijskim naoružanjem i municijom.

"Jako veliki broj tih skladišta nalazi se na Krimu, zbog toga su nam i potrebne te rakete, ali i avijacija", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je Podoljak.

Takođe je rekao i da je Ukrajini potrebno između 350 i 500 tenkova, kao i da rok isporuke tih tenkova bude što je moguće kraći – do dva meseca.

"Nadam se da svi razumeju da svaki dan koji prođe je dan koji mi plaćamo krvlju. Zbog toga je potrebno da se sve desi mnogo brže", dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ukrajina želi da se dokopa moćnog oružja: Pregovori napreduju ubrzanim tempom

Izvor: B92, 29.Jan.2023, 16:08

Pregovori između Kijeva i njegovih saveznika o zahtevima Ukrajine za projektilima dugog dometa odvijaju se ubrzano...Ovo je rekao najviši savetnik Volodimira Zelenskog navodeći da su rakete potrebne kako bi sprečili Moskvu u uništavanju ukrajinskih gradova..."Kako bi se drastično smanjilo ključno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.